ASO zve občany na manifestaci v pátek 25. listopadu do Prahy na Palackého náměstí

07.11.2011 13:43

V pátek 25. listopadu uplyne přesně 22 let od shromáždění více než půl milionu občanů v Praze na Letenské pláni. Tehdy byl mezi lidmi zájem o veřejné záležitosti a všichni byli plni očekávání z nastávající demokratizace. Ještě prvních svobodných voleb v červnu 1990 se zúčastnilo více než 90 % oprávněných voličů. Od té doby počet účastníků voleb podstatně klesl, ale co více, klesl i zájem lidí o aktivní ovlivňování politických záležitostí. Roste znechucení z politiky a apatie občanů.

 


Vůbec si neděláme iluze, že by se letošní manifestace svým rozsahem mohla měřit s tou před 22 lety, ale nabízíme našim spoluobčanům možnost vyjádřit se k problému, který Asociace samostatných odborů považuje v současnosti za nejpalčivější, tím je korupce. Heslem našeho setkání bude „Proti korupci a za vyšší životní úroveň“, protože korupci pokládáme za jev, který nejvíce okrádá naši společnost. 
Kolik nás bude 25. listopadu ve 12 hodin na Palackého náměstí? Pět set, pět tisíc, nebo více? Kolika lidem v naší zemi vadí korupce? Pojďme v tento výroční den opět vyjádřit svůj názor
.